Jornada de Mediació Intercultural: Panorama de la mediació intercultural als centres penitenciaris

10 de noviembre de 2021 | Online | De 9:30 a 13 horas

Fundación Cepaim participa a la Jornada de Mediació Intercultural a Centres Penitenciaris organitzada per Centre d’Estudis Juridics i Formació Especialitzada

Panorama de la mediació intercultural als centres penitenciaris

La mediació intercultural està present als centres penitenciaris des de l’any 2001. Durant aquests 20 anys s’ha revelat com a una eina destacada pel foment del coneixement entre persones de diferents procedències, la empatia i la comprensió de la diversitat. Al mateix temps ha incidit en la millora de l’accés de les persones als recursos i al gaudiment dels seus drets, tot fomentant la cohesió i inclusió social.

Són diverses les accions a través de les quals es concreta la mediació intercultural i que l’han anat consolidant com a una funció essencial en la vida dels centres penitenciaris. Aquesta Jornada ofereix un panorama de les experiències que s’hi estan duent a terme i un espai d’intercanvi i debat sobre la seva metodologia i les seves aportacions.

+Programa

9.20 h
Accés a la sala virtual

9.30 – 9.45 h
Inauguració

9.45 – 10.45 h
Col·loqui. La mediació intercultural als centres penitenciaris de Catalunya
Marta Julián Pascual
Directora del Servei de Mediació Intercultural de SUARA
Karim Ouaarab Essadek
Mediador intercultural i coordinador del Servei de Mediació Intercultural als CP Joves, Puig de les Basses i Quatre Camins (Fundación Cepaim)
Sandra Sánchez Castro
Directora del Servei de Mediació Intercultural i Programes Formatius de SUARA
Anouar Tayebi
Coordinador autonòmic de Cepaim Catalunya
Julio Zino Torrazza
Responsable de Nous Projectes i Programes de Contingut Transversal (NPPCT) de la DGAP
Modera: Sergi Fortià Darder
Representant de la Vocalia de Justícia i Tercer Sector del Col·legi Oficial de Criminologia de Catalunya (COCC). Al 2018 va ser coordinador del Servei de Mediació Intercultural als CP Brians 1, Brians 2 i Lledoners.

10.45 – 11.15 h
Explicació funcionament de la segona dinàmica i pausa

11.15 – 12.45 h
Presentacions. Experiències de mediació intercultural a presons

Sala 1: Primera acollida, treball amb famílies i documentació
Primera acollida, treball amb famílies i documentació: elements de la reinserció de les persones internes a Catalunya
Salwa Chari
Mediadora intercultural del CP Puig de les Bases

La primera acollida, pedra angular en el treball de mediació Interculturals als centres penitenciaris
Jamal El Otmani
Mediador intercultural del CP Puig de les Basses

Implicació de nous perfils de figures mediadores
Ketevan Gorgadze
Mediadora intercultural del CP Brians 1

Aportació de la mediació intercultural en situacions de crisi al CPBrians 2
Mihaela Ioana Ratiu
Mediadora intercultural del CP Brians 2

Presenta i modera: Marta Julián Pascual

Sala 2: Mirada preventiva i mediació de cordialitat
Projecte de mediació en espais comunitaris al mòdul de dones CP Brians 1
Mirari Bolumburu Otero
Mediadora intercultural del CP Brians 1

StoryTelling com a espai de reflexió i correlació entre interns del Centre Penitenciari Quatre Camins
Hicham El Manfalouti
Mediador intercultural del CP Quatre Camins

La celebració de festivitats com a element de cohesió i convivencia intercultural als CP
Leila Errabiai Laabadla
Mediadora intercultural del CP Joves

Mediacions de cordialitat entre internes i interns al Centre Penitenciari Mas d’Enric
Ruben Pérez Martí
Mediador intercultural al CP Mas d’Enric

Presenta i modera: Anouar Tayebi

12.45-13 h
Cloenda
Marta Julián Pascual
Raúl Martínez Ibars
Julio Zino Torrazza

+ Sobre este curso

“Más Adelante, Itinerarios de Inserción” es un programa de acción social, impulsado por Fundación Cepaim y financiado por el Fondo Social Europeo dentro de la segunda convocatoria para la selección de operaciones en el marco del Programa Operativo de Inclusión Social y Economía Social y cofinanciado por el Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030, vía IRPF, que busca la inserción sociolaboral de más de 2.800 mujeres de colectivos vulnerables, la sensibilización en materia de conciliación e igualdad de trato de alrededor de 500 organizaciones y la formación de 400 profesionales de la acción social hasta el 2023.

En el marco del este programa, impulsado por la Fundación Cepaim en Huelva y con la colaboración del Centro Guadalinfo de la Asociación Olontense Contra la Droga (AOCD), se pondrá en marcha el taller de mejora de la empleabilidad “Taller de Manejo de la Red para la Búsqueda de Empleo y otros Trámites Útiles”.

El taller se desarrollará durante los días 19, 20, 21, 26, 27 y 28 de enero de 2021, en horario de 10:00h a 12:00 horas en el Centro Guadalinfo de la AOCD, Calle Tres Carabelas 40, 21005, Huelva.

Aquellas mujeres interesadas en llevar a cabo esta actividad, pueden informarse llamando o acudiendo a la sede de la Fundación Cepaim en Huelva:

+ Persones destinatàries
 • Mediadors/es interculturals de centres penitenciaris
 • Professionals de centres penitenciaris
 • Professionals de l’àmbit de la justícia
 • Altres persones interessades
+ Inscripcions

Les inscripcions se sol·liciten a inscripcions CEJFE fins al 8 de noviembre de 2021 inclòs. Les places són limitades i l’autorització d’assistir a l’activitat per part del centre de treball està subjecta a necessitats de servei. Rebreu una resposta per part del CEJFE a la vostra sol·licitud per correu electrònic uns dies abans de l’activitat, acceptació que no condiciona la decisió final del centre de treball sobre l’autorització a participar de la formació.

Nota: Per accedir a l’aplicatiu del CEJFE:
Si sou usuari/a del CEJFE i heu oblidat la contrassenya, haureu de reiniciarl-la i rebreu un correu a la bústia que heu indicat sempre per rebre notificacions del CEJFE. Un cop heu accedit, entreu a “dades personals” a dalt a la dreta, reviseu i completeu totes les vostres dades professionals per garantir el bon funcionament i registre del vostre expedient de formació.

Si és la primera vegada que us inscriviu a una activitat del CEJFE, heu d’accedir clicant a “Registre” i emplenar totes les dades obligatòries, i totes les dades professionals, atès que és una activitat de formació professional. En cas de no estar treballant actualment, indiqueu la vostra situació: estudis (precisar), atur, jubilació, etc.

Si trobeu dificultats per fer la sol·licitud d’inscripció en línia, podeu contactar amb l’Àrea d’Innovació i Gestió del Coneixement del CEJFE enviant un missatge a compartimcejfe.dj@gencat.cat indicant a l’assumpte del missatge el nom de l’activitat a la qual sol·liciteu la inscripció.

Colaboran
+ Sobre lxs ponentes

Juan Ángel Esparza

Lorem fistrum por la gloria de mi madre esse jarl aliqua llevame al sircoo. De la pradera ullamco qué dise usteer está la cosa muy malar. Lorem fistrum por la gloria de mi madre esse jarl aliqua llevame al sircoo. De la pradera ullamco qué dise usteer está la cosa muy malar.

Rellena el formulario para inscribirte al curso

  Política de privacidad:

  RESPONSABLE: FUNDACIÓN CEPAIM, ACCIÓN INTEGRAL CON MIGRANTES con NIF: G73600553, domicilio fiscal en C/ Fabián Escribano, 77, Beniaján, (Murcia), 30570, y dirección de correo electrónico: protecciondedatos@cepaim.org

  DELEGADO DE PROTECCIÓN DE DATOS: ASESORÍA SANTARÉN S.L.

  FINALIDAD: gestionar las consultas realizadas a esta ORGANIZACIÓN y tratamiento de sus datos para dicha finalidad.

  TRANSFERENCIA INTERNACIONAL DE DATOS: mediante el uso de MAILCHIMP a sus servidores en EE. UU., con motivo del envío de la información solicitada.

  CONSERVACIÓN Y CESIÓN DE DATOS: Los datos serán conservados mientras dure la relación de usuario con esta ORGANIZACIÓN o usted ejercite su derecho de supresión, y en todo caso durante el tiempo exigido por ley para atender a responsabilidades. Los datos no serán cedidos a terceros, salvo que sea necesario para la prestación del servicio solicitado.

  DERECHOS: Los usuarios interesados podrán ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión, limitación u oposición, enviando comunicación a la dirección arriba indicada, con la referencia "Protección de Datos".

   

  Estando de acuerdo con lo establecido, solicitamos asimismo su consentimiento expreso a fin de poder enviarle información acerca de los servicios que ofrece esta ORGANIZACIÓN al correo electrónico proporcionado por usted en este formulario de contacto o vía whatssapp.

  Las plazas de este curso ya están completas

  Si estás interesada/o en recibir información en caso de que se abran plazas para esta y otras ediciones escribe a azucenacaballero@cepaim.org y mdrobles@cepaim.org

  Deja una respuesta

  Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *